Paste


Calatorie in Universul Pastelor

Fiecare cultura culinara din lume are propria sa interpretare a pastelor, un aliment versatil si iubit de milioane de oameni. De la celebra pasta italiana cu sosuri rafinate la preparatele picante si bogate din Asia, lumea pastelor este plina de varietate si surprize delicioase.

Istoria pastelor este strans legata de cea a Italiei, unde a devenit un pilon al bucatariei italiene inca din timpurile antice. Se crede ca pasta a fost introdusa in Peninsula Italica de catre arabi in secolul al VIII-lea, iar de atunci a devenit rapid o parte integranta a gastronomiei italiene. In timp, pastele au calatorit in intreaga lume si au fost adoptate si adaptate in bucatariile diverse culturi.

Cu o gama larga de forme, dimensiuni si texturi, pastele pot satisface orice gust. De la tagliatellele lungi si subtiri la fusilli spiralate si penne tubulare, fiecare tip de pasta are propriile sale caracteristici care se potrivesc perfect cu diferite tipuri de sosuri si ingrediente.

Preparate Celebre cu Paste

Pentru multi, pregatirea pastelor este o arta, iar combinarea perfecta de ingrediente poate transforma un simplu plat de paste intr-o experienta culinara memorabila.

Celebrele preparate cu paste includ carbonara cremoasa, pesto proaspat si bolognese bogat, doar pentru a enumera cateva dintre acestea. Fiecare reteta are propriul sau echilibru de arome si texturi, care incanta papilele gustative si satisfac pofta de mancare.

Cu trecerea timpului, bucatarii si chefii au adus inovatii in lumea pastelor, combinand ingrediente neobisnuite si tehnici de preparare inovatoare pentru a crea retete noi si captivante. De la paste vegane si fara gluten la preparate de lux cu fructe de mare si trufe, exista o varietate infinita de optiuni pentru a explora si a savura.

Indiferent de preferintele personale sau de cultura, pastele raman un aliment de baza in bucatariile din intreaga lume. Cu versatilitatea lor incredibila si capacitatea de a se combina cu o varietate de ingrediente, pastele continua sa fie una dintre cele mai iubite si apreciate mancaruri din toate timpurile. Asadar, indiferent daca sunteti un purist al pastelor italiene sau un aventurier culinar in cautare de noi experiente, lumea pastelor este intotdeauna pregatita sa va surprinda si sa va incante cu arome si texturi minunate.


Peste si fructe de mare

Spaghete carbonara

paste (spaghete), bacon, oua, parmezan, pecorino romano, usturoi, piper negru proaspat macinat, sare

Carbonara de post - spaghete, ciuperci, ceapa, lapte de soia, seminte susan, ulei, sare, piper).

Spaghete Bolognese

paste (spaghete), carne tocata de vita, ceapa, usturoi, morcovi, telina, rosii, pasta de tomate, vin rosu, oregano, busuioc, parmezan, sare, pipe

Penne 4 Formaggi

paste (penne), gorgonzola, fontina, parmezan, mozzarella, smantana, nucsoara, sare, piper

Tagliatelle cu ton si sos de avocado

paste (tagliatelle), ton, avocado, ceapa rosie, rosii cherry, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper

Tagliatelle picante cu sos de avocado si ton (tagliatelle, avocado, ton, capere, ardei iute, ulei de masline, sare).

Tagliatelle cu nuci, jambon si branza “albastra”

paste (tagliatelle), jambon, nuci pecan, branza gorgonzola, parmezan, unt, salvie, sare, piper

Penne a la Norma

paste (penne), vinete, rosii cherry, ricotta salata, busuioc, ulei de masline, sare, piper

Paste “Aglio, olio e pepperoncino”

paste (spaghetti, penne), usturoi, ulei de masline, ardei iute uscat, peperoncino, sare, piper


Paste aglio, olio e pepperoncino - spaghete Barilla, ulei de masline, usturoi, fulgi de chili, patrunjel, boia dulce, sare.

Tagliatelle cu dovleac copt si cascaval afumat

paste (tagliatelle), dovleac copt, cascaval afumat, salvie, ulei de masline, sare, piper


Tagliatelle cu dovleac copt (tagliatelle, dovleac, ricotta, cascaval afumat)

Paste gratinate cu ton si mozzarella

paste (penne, macaroane), ton, mozzarella, sos bechamel, parmezan, sare, piper

Paste gratinate cu ton si mozzarella (paste penne, lapte, faina, unt, porumb, ton, mozzarella, zuchinni, prosciutto, usturoi).

Macaroane cu branza si stafide

paste (macaroni), branza de vaci, stafide, oua, zahar, vanilie, sare

GALERIE

Marius Iordache
Marius Iordache
2024-04-09
Un buchet minunat de gusturi, care amintesc de bucatele delicioase de acasa, cantitati generoase la preturi mai mult decat rezonabile
Carla Dragnea
Carla Dragnea
2024-04-09
We ordered food from 'La Bucatarie' for my dad's memorial service and the feedback received from family and friends was phenomenal and aligned with how we felt too!! Everyone did appreciate the quality of the food, the fact that it tasted homemade and the generous portions. I also need to add that the food we ordered was vegan/vegetarian due to Easter Lent and every single dish was delicious. Excellent communication and service from everyone we interacted with. I highly recommend this place for daily use or catering.
Gabi Iliescu
Gabi Iliescu
2024-04-04
Eu si colegii mei suntem clienti fideli de cativa ani, de cand au deschis. Mancarea este excelenta, foarte variata (in fiecare zi este alt meniu si este bun), gasesti ceva pe orice gust. Personalul este amabil si serviabil si gasesc solutii si la solicitari speciale/specifice. Numai cuvinte de lauda!
ivanalexandra2005
ivanalexandra2005
2024-03-15
Recomandăm, ocazional, și o degustare a mâncării înainte de a o pune la vânzare.
Caradima Sabina
Caradima Sabina
2023-11-16
Cea mai buna Plescavita♥️
daniel corodianu
daniel corodianu
2023-11-15
Am mancat o salata exceptionala, se vedea ca ingredientele sunt proaspete.Apreciez ca au meniu diversificat pt vegetarieni. Recomand
Cornelia Anghel
Cornelia Anghel
2023-11-15
Mancare f gustoasă si servire impecabilă!!!! Merita incercat!!!! Deserturi exceptionale💗 imi place f mult pavlova si placinta de dovleac, dar si celelalte preparate incercate personal au fost delicioase🙂
Carmen Ciobanu
Carmen Ciobanu
2023-11-14
Daca ar fi sa fac pe cineva sa iubeasca supa crema, as recomanda oricui supele comandate La Bucatarie 89. Experienta a fost doar on line, desi sunt zilnic in sectorul 2. Sunt mare amatoare de supe si ciorbe, iar ele vin intotdeauna prompt inainte de pranz, pentru ca ii ajuta locatia din Str. Agricultori , nr.89, aflata aproape de zonele centrale din Bucuresti. De la ei am mancat supa crema de legume cu seminte de susan, sau cea de catorfi cu chimen . La fel supa crema de ciuperci cu usturoi si marar, cea de crema de morcovi cu turmeric sau cea de conopida cu bacon crocant.Si, cea mai tare, supa crema de dovleac cu seminte de dovleac deasupra, yummy ! Acestea sunt doar supe. Ciorbele au aceeasi gama variata cu gustul de acasa: ardeleneasca, cu afumatura si tarhon, de burta sau perisoare. Meniul este atat de variat si potrivit pentru cei care nu mai au timp sa gateasca. Sunt ceea ce trebuie in rutina mea zilnica !
Paula-Ioana Corbu
Paula-Ioana Corbu
2023-11-14
V-am găsit din întâmplare, când credeam ca nu mai am nicio șansa sa ies din Bucătărie și sa scap de gătitul zilnic pentru copii. Ma bucur ca intuiția mea nu a dat greș. Experiența culinara oferită de Restaurantul La Bucătărie 89 încânta și cele mai “pretențioase” papilele gustative. Meniul variat schimbat zilnic transforma orice vizita in una memorabila. Personalul este disponibil sa-mi raspunda la toate întrebările legate de modul de preparare și de Ingredientele folosite. Prima comanda a fost ridicată direct din locația lor din Str Agricultori 89, ceea ce mi-a oferit un plus de siguranța pentru următoarele comenzi și senzația ca mănânci mai bine intr-un restaurant micut și cochet care se ridica peste standardele brandurilor mari. Și pentru ca se apropie sărbătorile de iarna, nu pot sa nu pomenesc despre COZONACUL minune. Oricând îl mănânci simți gustul sărbătorilor!