Paste


Calatorie in Universul Pastelor

Fiecare cultura culinara din lume are propria sa interpretare a pastelor, un aliment versatil si iubit de milioane de oameni. De la celebra pasta italiana cu sosuri rafinate la preparatele picante si bogate din Asia, lumea pastelor este plina de varietate si surprize delicioase.

Istoria pastelor este strans legata de cea a Italiei, unde a devenit un pilon al bucatariei italiene inca din timpurile antice. Se crede ca pasta a fost introdusa in Peninsula Italica de catre arabi in secolul al VIII-lea, iar de atunci a devenit rapid o parte integranta a gastronomiei italiene. In timp, pastele au calatorit in intreaga lume si au fost adoptate si adaptate in bucatariile diverse culturi.

Cu o gama larga de forme, dimensiuni si texturi, pastele pot satisface orice gust. De la tagliatellele lungi si subtiri la fusilli spiralate si penne tubulare, fiecare tip de pasta are propriile sale caracteristici care se potrivesc perfect cu diferite tipuri de sosuri si ingrediente.

Preparate Celebre cu Paste

Pentru multi, pregatirea pastelor este o arta, iar combinarea perfecta de ingrediente poate transforma un simplu plat de paste intr-o experienta culinara memorabila.

Celebrele preparate cu paste includ carbonara cremoasa, pesto proaspat si bolognese bogat, doar pentru a enumera cateva dintre acestea. Fiecare reteta are propriul sau echilibru de arome si texturi, care incanta papilele gustative si satisfac pofta de mancare.

Cu trecerea timpului, bucatarii si chefii au adus inovatii in lumea pastelor, combinand ingrediente neobisnuite si tehnici de preparare inovatoare pentru a crea retete noi si captivante. De la paste vegane si fara gluten la preparate de lux cu fructe de mare si trufe, exista o varietate infinita de optiuni pentru a explora si a savura.

Indiferent de preferintele personale sau de cultura, pastele raman un aliment de baza in bucatariile din intreaga lume. Cu versatilitatea lor incredibila si capacitatea de a se combina cu o varietate de ingrediente, pastele continua sa fie una dintre cele mai iubite si apreciate mancaruri din toate timpurile. Asadar, indiferent daca sunteti un purist al pastelor italiene sau un aventurier culinar in cautare de noi experiente, lumea pastelor este intotdeauna pregatita sa va surprinda si sa va incante cu arome si texturi minunate.


Peste si fructe de mare

Spaghete carbonara

paste (spaghete), bacon, oua, parmezan, pecorino romano, usturoi, piper negru proaspat macinat, sare

Carbonara de post - spaghete, ciuperci, ceapa, lapte de soia, seminte susan, ulei, sare, piper).

Spaghete Bolognese

paste (spaghete), carne tocata de vita, ceapa, usturoi, morcovi, telina, rosii, pasta de tomate, vin rosu, oregano, busuioc, parmezan, sare, pipe

Penne 4 Formaggi

paste (penne), gorgonzola, fontina, parmezan, mozzarella, smantana, nucsoara, sare, piper

Tagliatelle cu ton si sos de avocado

paste (tagliatelle), ton, avocado, ceapa rosie, rosii cherry, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper

Tagliatelle picante cu sos de avocado si ton (tagliatelle, avocado, ton, capere, ardei iute, ulei de masline, sare).

Tagliatelle cu nuci, jambon si branza “albastra”

paste (tagliatelle), jambon, nuci pecan, branza gorgonzola, parmezan, unt, salvie, sare, piper

Penne a la Norma

paste (penne), vinete, rosii cherry, ricotta salata, busuioc, ulei de masline, sare, piper

Paste “Aglio, olio e pepperoncino”

paste (spaghetti, penne), usturoi, ulei de masline, ardei iute uscat, peperoncino, sare, piper


Paste aglio, olio e pepperoncino - spaghete Barilla, ulei de masline, usturoi, fulgi de chili, patrunjel, boia dulce, sare.

Tagliatelle cu dovleac copt si cascaval afumat

paste (tagliatelle), dovleac copt, cascaval afumat, salvie, ulei de masline, sare, piper


Tagliatelle cu dovleac copt (tagliatelle, dovleac, ricotta, cascaval afumat)

Paste gratinate cu ton si mozzarella

paste (penne, macaroane), ton, mozzarella, sos bechamel, parmezan, sare, piper

Paste gratinate cu ton si mozzarella (paste penne, lapte, faina, unt, porumb, ton, mozzarella, zuchinni, prosciutto, usturoi).

Macaroane cu branza si stafide

paste (macaroni), branza de vaci, stafide, oua, zahar, vanilie, sare

GALERIE